Andy Cano, Venüs Sanat Galerisi, (08 – 19 Haziran 2015)

Share Button

AC1

Andy Cano Resim Sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.

8 Haziran’da açılacak sergi, 19 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Andy Cano 1982’de Küba’da “Afro-Küba kültürünün başkenti” olarak bilinen Santiago de Cuba’da doğdu. Sanat dolu bir ortamda büyüdü. Küçük yaşlarda gitar eğitimi almaya başladı ve 9 yaşında bir çocukken kurduğu Los Chicos del Barrio – Mahallenin Çocukları isimli grupla yıllar boyunca ulusal ve uluslararası festivallerde çaldı.

2000 yılında UNESCO sponsorluğunda grubuyla çıktığı Avrupa turnesi sırasında Paris’te Montmartre – Ressamlar Tepesi’nde yanında kaldığı İspanyol ressam Manuel sayesinde resme olan tutku ve yeteneğinin farkına vardı.

2001’de Manuel’in Santiago de Cuba’yı ziyaretinde birlikte çalışarak Santiago’daki çeşitli sanat merkezlerinde sergiler açtılar.

Andy Cano 2010’dan beri Türkiye’de yaşıyor ve müzisyenlik kariyerini devam ettiriyor.

2014 yılında ziyaret ettiği Küba’dan döndükten sonra tekrar yağlı boya çalışmalarına başladı. Ülkesine ve orada bıraktığı ailesine özlemini en iyi ifade etmenin yolunu renklerde ve resimde buldu.

En sevdiği stil ekspresyonizm, hayal gücünü ve çok sevdiği ülkesi Küba’dan anılarını kullanarak resimlerini yapıyor.

Sanatçının sergide 30’u aşkın eseri yer almaktadır.

Açılış kokteyli 8 Haziran saat 18.00 de yapılacak olan sergi hafta içi her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır.

 
Venüs Sanat Galerisi
Mustafa Kaya Sokak No 2 Göztepe-Kadıköy
0216 565 3572
Share Button

Yorumlar kapatıldı.