“GALERİ SANATÇILARININ SEÇİLMİŞ İŞLERİ//SELECTED WORKS BY GALLERY ARTISTS”
Grup Sergisi
7 – 30 Mart 2014
Galeri İlayda 7 – 30 Mart 2014 tarihleri arasında “Galeri Sanatçılarının Seçilmiş İşleri” isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak.
Sergide Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Atilla Galip Pınar, Elvin Karaaslan, Nurdan Likos, Damla Özdemir, Gazi Sansoy, Caner Şengünalp, Işıl Ulaş ve Özcan Uzkur’un son dönem işleri izlenebilinir.
Aysel Alver heykellerinde ‘güzellik-çirkinlik’ , ‘moda’ ve ‘trend’ kavramlarını sorgulamaktadır.
Barış Cihanoğlu genç kuşak çağdaş ressamlar arasında, özgün figürlü resimleriyle farklı bir yere sahip, açtığı her sergisinde farklı konseptler yaratıyor ve bunları kendine özgü resim dili ve sıra dışı bakış açısı ile üretiyor.
Atilla Galip Pınar resimlerinde son dönemin popüler konusu olan “farkındalık” ı sorguluyor.
Elvin Karaaslan günlük yaşamdan aldığı görselleri parça-bütün ilişkisi çerçevesinde inceleyerek ‘algı’ kavramını sorguluyor.
Nurdan Likos, çalışmalarında kendinden yola çıkarak kadınlık hallerini vurguluyor.
Damla Özdemir üç boyutlu dijital kolajlarıyla dikkat çekiyor.
Gazi Sansoy görsel dilleri ve kurguları oldukça farklı olan ve birkaç yıldır birbirine paralel olarak götürdüğü ‘Minyatürler’ ve ‘Yüzsüzler’ serileri ile sergiye katılıyor.
Caner Şengünalp heykellerinde göçün tetiklediği sosyo kültürel ve toplumsal değişimlerin sonuçları ve neden olduğu durumları bronz, taş, ahşapla biçimlenerek 3 boyutlu anlatıma dönüştürüyor.
Işıl Ulaş’ın resimlerinde çocukluğundan veya şimdiden izler taşıyan ‘karakterler’ in hikayalerine şahitlik ediyoruz.
Özcan Uzkur, iplikleri kullanarak simülasyon bedenler inşa ediyor.
Galeri İlayda tarafından temsil edilen ve birbirinden özgün işler üreten sanatçıların son dönem işleri 30 Mart 2014 tarihine kadar Galeri İlayda’da görülebilir.
“SELECTED WORKS BY GALLERY ARTISTS”
Group Show
March 7 – 30, 2014
One of İstabul’s most respected representational art galleries displays a selection of works that visualizes the exciting and eclectic nature of contemporary figurative art. A new group exhibition at Gallery İlayda in Istanbul opens March 7 and will remain on view through March 30.
The present exhibition showcases new works from gallery artists Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Atilla Galip Pınar, Elvin Karaaslan, Nurdan Likos, Damla Özdemir, Gazi Sansoy, Caner Şengünalp, Işıl Ulaş and Özcan Uzkur.
Aysel Alver questions ‘Retro’ style within context of ‘Beauty-Ugliness’, ‘Fashion’ and ‘Trend’ by her sculptures.
Barış Cihanoğlu known with his distinctive art language and extraordinary view among contemporary young artists.
Atilla Galip Pınar is questioning “awareness” in his paintings which is a trendy topic nowadays.
Elvin Karaaslan The central theme of the artist’s work is the concept of perception.
Nurdan Likos emphazies the “womanhood” in her works, hitting the road with her own story.
Damla Özdemir is taking attention with her 3 dimensional collages.
Gazi Sansoy is joining the exhibit with his two parallel series which have rather different visual languages and constructs, named as “Faceless”& “Miniature”.
Caner Şengünalp expresses the results of socio-cultural and communal transformation triggered by rural exodus and the situations it causes in a 3 dimensional verbalism shaped with bronze, stone and wood.
We witness the stories of the Işıl Ulaş’s “characters” which comes from her chilhood or from now in her sculptures and painting.
Özcan Uzkur is consctructing “bodies” using lace.
The artworks on display will provide a diverse look at some of Gallery İlayda’s most successful artists till March 30th 2014.
For further information, high resolution visuals and interview requests;
Galeri İlaydaŞebnem Kutal
Gallery Director
Hüsrev Gerede Cad.
No:37
Teşvikiye
Tel : 0.212.227 92 92
e-mail:info@galleryilayda.com
www.galleryilayda.com
The Gallery is open Monday through to Saturday from 10:00 am till 19 :00pm.
Car park is available beneath and across our gallery.

