Ressam Mustafa Altıntaş vefat etti.

Share Button

Çağdaş Resim Sanatına katkıda bulunmuş Mustafa Altıntaş‘ın vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Mustafa Altıntaş‘ı rahmetle anarken kederli ailesine ve dostlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz.

Yıldızlar Yoldaşı Olsun…

MUSTAFA ALTINTAŞ

Mustafa Altıntaş, 15 Haziran 1946’da Akşehir, Türkiye’de doğdu. Sanat eğitimine Ankara’da Gazi Eğitim Enstitüsü öğretmen yetiştirme kolejinde başladı ve eserleri çeşitli sergilerde sergilendi. 1970 yılında Paris’te okumak için Fransız bursunu kazandı ve Cite Internationale Des Arts’ta bir stüdyoya girdi. Paris’te “E.N.S.B.A” Güzel Sanatlar Akademisine kaydoldu ve Gustave Singier ve Jean Bertholle stüdyolarında resim ve anıtsal resim eğitimi aldı.

1977-1980 yılları arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı ve sinema estetiği ve tarihçi Jean Mitry, Eric Rohmer ve Jean Rouch gibi ünlü isimlerin öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneysel filminden bazıları uluslararası festivallerde gösterildi. Yüksek disiplinli plastik sanat eserleri, 1970 yılından bu yana Fransa’da ve diğer Avrupa ülkelerinde uluslararası bienal ve festivallerde ve birçok tek kişilik sergide ve karma sergilerde sergilendi. Altıntaş’ın resimleri Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Finlandiya ve Türkiye’de özel ve resmi koleksiyonlarda bulunmaktadır. Altıntaş, 2015 yılında IMOGA’da baskı resim çalışmaları yaptı. Sanatçı, Paris, İstanbul ve Bodrum arasındaki dönemlerini bu şehirlerdeki stüdyolarında çalışıyordu.

Share Button

Yorumlar kapatıldı.