
Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bir etkinlik olarak MKM Beşiktaş Çağdaş’ta gerçekleşecek “50+1” başlıklı sergi, Bünyamin Özgültekin’in çeşitli serilerinden bir seçkiyi ve beraberinde son 50 yılda kendisinden eğitim almış, onunla çalışmış 50 sanat öğrencisinin eserlerini sunuyor. Sergi, onun eğitmen ve yol gösterici kimliğine saygı duruşu niteliğinde olmasının yanı sıra, öğrencilerinin üzerindeki etkisini açığa çıkararak öğretmen ve sanatçı olarak yaptığı çalışmalar arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor.
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın yaptığı sergi 19 Aralık 2023 – 10 Ocak 2024 tarihlerinde MKM Beşiktaş Çağdaş’ta ziyaret edilebilecektir. 50 +1 adlı sergiye, Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin’den eğitim almış sanatçı veya akademisyenler; duayenleri Özgültekin’e destek olmak amacıyla katılıyorlar. Serginin katılımcıları; Ahmet Acar, Ahmet Şinasi İşler, Ali Gümülcine, Ali Koç, Alp Uçar, Alpaslan Akpınar, Ayça Alper Akçay, Baybora Temel, Ceylan Mutlu, Ceyda Güler, Deniz Bayav, Deniz Gökduman, Enver Yolcu, Erhun Şengül, Evren Kavukçu, Fatih Balcı, Feryal Taneri, Fethiye Erbay, Figen Girgin, Filiz Kara Bilgin, Gülseren İldeş, Gürcan Akın, Hadi Kuzu, Hatice Doğan, Hatice Kuzu, Hatice Bengisu, Lütfiye Bozdağ, Mahmut Selçuk, Mehmet Emim Kayserili, Mehmet Öğüt, Mehtap Kodaman, Melek Abut, Menduha Kayserili, Mustafa Karyağdı, Mutlu Erbay, Nebahat Karyağdı, Necla Sağlam, Nurullah Atalay, Orhan Benli, Serdar Yılmaz, Serkan Böncü, Seydi Murat Koç, Sibel Kılıç, Soner San, Şehnaz Yalçın, Şerif Kino, Turan Asan, Uğur Akbulut ve Ümran Özbalcı Aria’dır.
Bünyamin Özgültekin’in sanatçı ve eğitmen olarak güç ve deneyimini bu sergi aracılığı ile izlememiz mümkün olacak. Özgültekin, 1969-1972 yılları arasında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde okuduktan sonra 1978 yılına kadar Kassel Güzel Sanatlar Akademisi’nde tam burslu olarak eğitimine devam etti. Bu süre zarfında sanatçı ve öğretmen olarak üzerinde büyük etkisi olan Joseph Beuys’la tanıştı. Almanya’da Braunschweig Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra Hessen Üniversitesi Pedagoji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten ve doktorasını Marmara Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra kariyerine çeşitli üniversitelerde sanatçı, öğretmen ve yönetici olarak devam etti. Sanatsal üretim ve sanat eğitimi konusunda Türkiye’de ve yurt dışında edindiği eşsiz deneyimler, ona sanatsal ve pedagojik konularda olağanüstü bir anlayış kazandırdı. Sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak onu ayrıcalıklı ve başarılı kılan budur. Bünyamin Özgültekin’den eğitim almış birçok öğrencisinin başarısında da bir rol model olarak kendisinin ve sunduğu eğitimin mutlaka değerli bir katkısı bulunmaktadır.
Deniz Gökduman, Narkissos Serisi, Konuşuyorum Aynalarda Kendi Suratıma 1, 70 x 100 cm. T.ü.akr.b. 2020.7 Deniz Gökduman, Narkissos Serisi, Konuşuyorum Aynalarda Kendi Suratıma 2, 70 x 100 cm. T.ü.akr.b. 2020.8 Deniz Gökduman, Narkissos Serisi, Konuşuyorum Aynalarda Kendi Suratıma 3, 70 x 100 cm. T.ü.akr.b. 2020.9
Nebahat Karyağdı, İstanbul
R: 110 cm. T.ü.akr.b. 2023.Ali Gümücine, Olasılık II, 70 cm x 100 cm. T.ü.y.b. 2013
Deniz Bayav, Dökük Duvarlarda Sarı Umutlar, 100 cm x 90 cm. T.ü.y.b. 2014. Ceyda Güler, En Derin, 70 cm x 110 cm. Karışık Teknik, 2015.