“Yaşamı Paylaşma”, Nilay & Zahit Büyükişleyen, Platform A, (12 Aralık 2015 – 14 Ocak 2016)

Share Button

NB 5

Platform A Sanat Galerisi, heykel sanatçısı Prof. Nilay Kan Büyükişliyen ve ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in yer aldığı “Yaşamı Paylaşma” isimli Resim ve Heykel Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.Türk sanat tarihine adlarını yazdırmış bu iki önemlisanatçının 12 Aralık Cumartesi günü başlayacakolan sergisi; yaşanmışlığı,yaşamı paylaşmayı, belleğin bir süreç içerisindeoluşturduğu birikimleri kendi yorumlarıyla ifade etme çabasını yansıtmaktadır.

Nilay Kan Büyükişliyen, insanın çeşitli yaşamsal durumlarını, özellikle eşler arasındaki sevgi ve güveni, yaşamı paylaşmayı, anne çocuk ilişkisinin önemini vurguladığı soyut ve kendine özgü tarzı ile betimlediği insan figürlerini yaşanmışlıkla yoğurarak, izleyene aktarmaktadır.

Zahit Büyükişliyen’in sanat anlayışını varsıllaştıran ve öznel kılan soyut anlatımların kurduğu özgün bağların düşünsel sistemi, yine yaşamla ve yaşamı paylaşmayla kesişmektedir. Yaşam nedir? Yaşamın anlamı nedir? İnsanın dışgörüntüsünden uzak belki ama evreni sorgulayan, sorular sorduran bir sistematik, yapıtlarında belirir.

12 Aralık 2015 – 14 Ocak 2016 tarihleri arasında devam edecek olan sergi, Taurus AVM’de yer alan Platform A Sanat Galerisi’nde her gün 10:00-22:00 saatleri arasında gezilebilir.

Share Button

Yorumlar kapatıldı.