Konuşan Resimler Edebi – Edebi, Ebru Ceylan, Fulya Sanat Merkezi (05-20 Mayıs 2016)

Share Button

davetiye yeni ön kapak

Konuşan Resimler

E B E D İ  :  E D E B İ

Kişisel Sergi

FULYA SANAT MERKEZİ

Sergi Açılış Kokteyli: 5 Mayıs Cuma  19:00

Sergi Süresi: 05 Mayıs – 20 Mayıs

Konuşan Resimler  “Ebedi- Edebi “ Sergisi Fulya Sanat’ ta

Kimi edebiyatçı, kimi şair, kimi yazar.

Kimi sadece Kadın, kimi sadece Erkek.

Ve çokça “insan”

Yaşasalardı gökyüzü daha mavi, şehir daha romantik olur muydu?

Ebru Ceylan’ın Konuşan Resimler serisinin 3. Sergisi “Ebedi- Edebi”  05 Mayıs 2016- 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Beşiktaş Fulya Sanat’ta…

Cumhuriyetin İlk Yıllarından Günümüze…

Sanatçı Ebru Ceylan, “Suretler” ve “ Man o To ”den sonra “Ebedi- Edebi” sergisi ile Cumhuriyet dönemi beş akıma konu olan edebiyatçıların; hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini, aşklarını plastik sanatlar ve edebiyatı birleştirerek  tekrar gün yüzüne çıkartıyor, günümüz kuşağı ile buluşturuyor. İsminde olduğu gibi “Edebi”yi oluşturuyor.

Tomris Uyar’dan Deniz Çakır’a, Aziz Nesin’den Cem Davran’a…

Yağlı boya tablo ve hikayelerden oluşan sergide, Cumhuriyet tarihinin edebi eserlerinin sahipleri, Halide Edip Adıvar, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet, Aziz Nesin, Metin Altıok, Orhan Veli, Rıfat Ilgaz, Turgut Uyar, Özdemir Asaf, Edip Cansever, Can Yücel, Ahmet Telli, Yaşar Kemal dâhil birçok yazar ve şairin tabloları ve hikayeleri yer alıyor.

Bu hikayeleri aralarında; Alican Yücesoy, Almıla Uluer, Ayçin İnci, Bahtiyar Engin, Can Sözeri, Caner Cindoruk, Cem Davran, Cenk Sözeri, Ceylan Ertem, Demet Evgar, Deniz Çakır, Emre Erkan, Erkan Can, Esra Dermancıoğlu, Ezel Akay, Ezgi Sözeri, Fırat Çelik, Fikret Kuşkan, Görkem Kanpolat, İsmail Demirci, Kerem Atabeyoğlu, Levent Özdilek, Levent Üzümcü, Melih Selçuk, Mehmet Günsur, Mert Fırat, Mert Öner, Murat Akkoyunlu, Onur Saylak, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Rana Mamat, Rıza Kocaoğlu, Sanem Çelik, Sarp Akkaya, Saygın Soysal, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Serdal Genç, Serhat Teoman, Serkan Altunorak, Songül Öden, Toprak Sergen, Yekta Kopan, Yiğit Özşener’in de olduğu sanatçılar seslendiriyor.

 

Farklı Fikirlerin, dünden bugüne, bugünden yarına, tuvale yansıyan renkler gibi farklılık ve uyum içinde bir arada yaşamasını hayal eden sanatçı bu sergide farklı fikirleri ile tarihe iz bırakan edebiyatçıları ağırlıyor. 52 eserin yer alacak sergi 05- 20 Mayıs 2016’ya kadar sürecek.

 

Sergiye konu olan Edebiyatçılar:

Ahmed Arif – Ahmet Hamdi Tanpınar- Ahmet Muhip Dıranas- Ahmet Telli- Arif Nihat Asya- Aşık Veysel- Atilla İlhan-  Aziz Nesin- Bedri Rahmi Eyüpoğlu –Behçet Necatigil- Bilge Karasu- Cahit Külebi- Cahit Sıtkı Tarancı- Can Yücel- Cemal Süreya- Ece Ayhan- Edip Cansever- Faruk Nafiz Çamlıbel- Feruzan- Haldun Taner- Halide Edip Adıvar- Halikarnas Balıkçısı-  İlhan Berk- Kerime Nadir-  Leyla Erbil-  Melih Cevdet-Metin Altıok- Mina Urgan- Nazım Hikmet-  Necati Cumali- Necip Fazıl Kısakürek- Neyzen Tevfik- Nezihe Meriç- Oğuz Atay- Oktay Rifat- Orhan Veli- Ömer Seyfettin- Özdemir Asaf- Peyami Safa- Rıfat Ilgaz-Sabahattin Ali- Sait Faik- Sevgi Soysal- Sezai Karakoç- Tezer Özlü- Tomris Uyar- Turgut Uyar- Ümit Yaşar Oğuzcan- Yaşar Kemal- Didem Madak- Gülten Akın- Reşat Nuri Güntekin

Fulya Sanat Merkezi

Esentepe, Hakkı Yeten Cad. Aşçıoğlu Plaza No:10, Şişli

contactcompanytr@gmail.com

info@bidünyafikir.com

Share Button

Yorumlar kapatıldı.