Londra Sanat Fuarı | 17-21 Ocak 2018

Share Button

Da-Lat-Vietnam

Londra​ ​Sanat​ ​Fuarı,​ ​30.​ ​Yıldönümünü​ ​Kutlayacağı 2018​ ​Edisyonunu​ ​Duyurdu. 17 – 21 Ocak 2018 (Önizleme 16 Ocak) Londra​ ​Sanat​ ​Fuarı​, 17-21​ ​Ocak​ tarihleri arasında gerçekleşecek 2018 edisyonunda 30. yıldönümünü kutlayacak. Dünyanın önde gelen galerinin sergileyeceği modern ve güncel sanatın etkileyici örneklerinin yanı sıra, fuar aynı zamanda sürekli gelişmeye devam eden uluslararası sanat piyasası hakkında ziyaretçilerine fikir vermek amacıyla geliştirdiği Art Projects​ ​ve Photo50​ bölümleriyle güncel sanat ve fotoğraf sanatı alanındaki yenilikçi akımlara yer vermeye devam edecek.

Londra Sanat Fuarı 2018, koleksiyonerleri ve ziyaretçileri, 20. yüzyıldan günümüze, modern sanat ustalarından heyecan verici yeni yeteneklere kadar uzanan geniş bir yelpazede sunacağı sanat eserlerini keşfetmeye davet ediyor. Fuar aynı zamanda, 30. yıldönümü şerefine Art​ ​UK​ ile iş birliğinde gerçekleştireceği bir sergiye ev sahipliği yapacak. Art​ ​of​ ​the Nation:​ ​Five​ ​Artists​ ​Choose​ isimli sergi Britanya’nın kamuya ait sanat koleksiyonundan 30 işi sergileyecek.

Fuarda​ ​yer​ ​alacak​ ​isimler

Özellikle güncel sanat alanında artarak devam eden dijital platformların kullanımına dikkat çekmek amacıyla, galeriler dışında online hizmet veren sanat kurumlarına da yer verecek olan fuarda, tüm dünyadan işler görebileceğimiz 132 stand bulunacak. Fuarda 2018’de ilk defa yer alacak galeriler: Artco Gallery (Almanya); Galeria Miquel Alzueta (İspanya); La Lanta Fine Art (Tayland) ve YIRI Arts (Tayvan). Fuar, ilk defa bu edisyonda online hizmet veren, ART GLOBALE ve The Drawing Works’e de yer veriyor.

Fuarda ayrıca, Andy Warhol, Joan Miro, Pablo Picasso, Frank Auerbach, Banksy ve Damien Hirst gibi dünyaca ünlü sanatçıların işleri sergilenecek. 2018 edisyonunda yer alacak standların listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Art​ ​Projects

Londra Sanat Fuar’ı devam ettiği 30 yılda, içeriğini dünyada değişmekte olan güncel sanat pratiklerini dikkate alarak geliştirdi ve bu doğrultuda beğeni ile karşılanan Art Projects ve Photo50 bölümlerini oluşturdu.

2005 yılında kurulan Art​ ​Projects​, fuara yeni sanatçılar ve farklı sanat pratikleri getirmeyi amaçlayan bir platform. Bu edisyonda Art Projects kapsamında yer alacak 33 stand kişisel ve grup sergileri sunacak.

Dialogues

Art Projects’in en dikkat çeken bölümü, yaratıcı ve yeni iş birliklerini teşvik etmek amacıyla, galeri ve sanatçıları bir araya getirerek ortak bir seçki hazırlamalarını isteyen Dialogues​. 2018 edisyonunda, küratörlüğünü Artspace NZ’nin eski direktörü Misal​ ​Adnan​ ​Yıldız​’ın üstlendiği Dialogues kapsamında bu sene, kadınların temsil edilme biçimleri ve işlenişi üzerine odaklanan 24 kadın sanatçının çalışmaları sergilenecek. Yıldız’ın kavramsal yaklaşımıyla Dialogues, farklı ülkelerde, farklı kültürel kimliklerle yetişmiş kadınların, bakış açılarının çeşitliliğini ve karmaşıklığını inceleyebilmek için bir platform sunuyor.

Bu bölümde yer alacak galeri ve sanatçılar arasında Türkiye’den de isimler bulunuyor. Ankara’dan Galeri​ ​Nev​, annesiyle ilişkisini sanatçının bedeni üzerinden anlattığı, Berlin’de yaşayan sanatçı Mehtap​ ​Baydu​’nin işlerini bir araya getirecek. Almanya’dan Tanja Wagner Galeri ise Nilbar​ ​Güreş​’in kadınların kültürel kodları ve “queer” tecrübelerini ele alan çalışmalarını sunuyor. Seçki kapsamında yer alan çalışmalar Yeni Zelanda’dan Pakistan’a; Avusturya’dan Samoa’ya ve Portekiz’den Angola’ya kadar uzanan geniş bir coğrafi bölgeyi kapsıyor.

Photo50

2007’den beri fuarın bir parçası olan Photo50​, güncel fotoğraf pratiği üzerine inceleme ve değerlendirme yapmayı teşvik ediyor. 2018 edisyonunda bu bölüm altında, Hemera kolektifinin küratörlüğünde gerçekleşecek serginin adı “​Resolution​ ​is​ ​not​ ​the​ ​point.”​ olarak belirlendi. (play)ground-less ve Foundland kolektifleri dahil olmak üzere, bir çok farklı kolektifin ve Larry Achiampong ve David Birkin gibi dünyaca bilinen sanatçıların işlerinin yer alacağı sergi, fotoğrafın disiplinler arası konumu ve kolektif eylem olarak nasıl kullanıldığını araştırıyor.

Londra​ ​Sanat​ ​Fuarı

Londra Sanat Fuarı 1989 yılında, Islington İş ve Tasarım Merkezi’nin (Islington Business Design Centre) bir inisiyatifi olarak kuruldu ve o günden beri fuar bu merkezde gerçekleştiriliyor. İlk kurulduğunda Art’89 ismiyle bilinen fuar, ilk edisyonunda 36 galeriye ev sahipliği yapmıştı. Kurulduğu günden bu yana fuar, sonradan dünya çapında ünlü olan bir çok sanatçının kariyerlerinin ilk dönemlerinde önemli rol oynadı. Londra Sanat Fuarı 2018 bu amaçla, yeni nesil sanatçıları özellikle küratörler eşliğinde gerçekleşen bölümlerinde desteklemeye devam edecek.

LONDON​ ​ART​ ​FAIR​ ​(Londra​ ​Sanat​ ​Fuarı)

17 – 21 Ocak 2018

Business Design Centre, 52 Upper Street, Islington, London N1 0QH

www.londonartfair.co.uk

Sosyal medya: @LondonArtFair Facebook, Twitter ve Instagram (#LAF18)

EXHIBITOR​ ​LIST​ ​2018

55 Bellechasse Adam Gallery Advanced Graphics London Alan Wheatley Art Anise Gallery Architectural Heritage Ltd ARTCO Gallery Art First ARTE GLOBALE ARTITLEDcontemporary Arusha Gallery Askew Art Atelier Aki Austin Desmond Fine Art Beardsmore Gallery Beaux Arts Bath Beaux Arts London Bernard Chauchet Contemporary Art Berwald London Bo Lee Gallery Boundary Gallery Brownsword Hepworth Browse & Darby Candida Stevens Gallery Caroline Wiseman Modern and Contemporary Castlegate House Gallery Cavaliero Finn CFPR Editions CHARLIE SMITH LONDON Christopher Kingzett Fine Art Contemporary Collective Crane Kalman Brighton Crane Kalman Gallery Cyril Gerber Fine Art / Compass Gallery Danielle Arnaud DECORAZONgallery Duncan R. Miller Fine Arts Edgar Modern England & Co Ewan Mundy Fine Art Fairhead Fine Art Ltd Fine Art Consultancy Fiumano Clase French Art Studio Galeria Miquel Alzueta Galería Víctor Lope Arte Contemporáneo Galerie Artima Galerie Calderone Galerie Heike Strelow Galerie Olivier Waltman GBS Fine Art Gilden’s Art Gallery Glasgow Print Studio Goodman Fine Art Gormleys Fine Art James Freeman Gallery James Kinmont Fine Art Jealous Gallery Jenna Burlington Fine Art Jessica Carlisle Jill George Gallery John Martin Gallery Katharine House Gallery La Lanta Fine Art Lemon Street Gallery Liquid Art System Long & Ryle Maus Contemporary No 20 Arts Osbourne Samuel Paisnel Gallery Panter & Hall Piano Nobile Pontone Gallery Portal Painters Portland Gallery Purdy Hicks Gallery Quantum Contemporary Art Rabley Contemporary Rebecca Hossack Gallery SARDAC Serena Morton Skipwiths Stoney Road Press TAG Fine Arts The Cynthia Corbett Gallery The Drawing Works The Hanbury Collection The Redfern Gallery The Scottish Gallery Thompson’s Gallery Union Gallery Urbane Art Gallery Venet-Haus Galerie Vigo Waterhouse & Dodd Wilson Stephens & Jones Woolff Gallery YIRI Arts Art​ ​Projects Aria Art Gallery ARTCO Gallery BEARSPACE C&C Gallery CANAL Chiara Williams Contemporary Art Chiono Reisova Art Gallery Darger HQ Dundee Contemporary Arts Ed Cross Fine Art Galerie Lake Galerie Voss Gibbons & Nicholas Iniva LLE New Art Projects Nitra Gallery PAPER Plinth Stern Gallery taubert contemporary The Contemporary London Turps Gallery Dialogues Alaska Projects Bowerbank Ninow IMT Gallery Galeri Nev Galerie Tanja Wagner Joanna Bryant & Julian Page MOV ‘ART Perve Galeria Seen Fifteen

Share Button

Yorumlar kapatıldı.