Kokusunu ve Estetiğini Anadolu’dan Alan İki Yeni Seri: Sofra ve Stool

Share Button

Mimari ve iç mimari projeler için gerçekleştirdiği tasarım odaklı ahşap mobilya üretim desteğinin yanı sıra sabit ve modüler mobilya üretiminde farklı bir tasarım anlayışı ortaya koyan Ananas Woodworking, son olarak Anadolu sofra kültüründen ilham alan Sofra ve Stool serilerini tanıttı.

Genç ve dinamik ekibi ile tasarım ve üretim becerisi yüksek bir ahşap atölyesi olarak çalışmalarına devam eden Ananas Woodworking, Sofra ve Stool serilerini tasarım meraklıları ile buluşturdu. Anadolu kültüründen esinlenilerek tasarlanan Sofra ve Stool serileri, doğu kültürünün etnik formlarından yola çıkılarak ve ruhuna da sadık kalınarak el işçiliği ile üretildi.

Geleneksel kültürümüzdeki yer sofralarından ilhamını alan Sofra serisi, iki ayrı ölçüde, farklı kullanımlar düşünülerek tasarlandı. Kullanıcıya, Anadolu kültüründen gelen yer sofrasını deneyimleyebileceği ya da kullanım tercihine göre orta sehpa ve yan sehpa olarak da kullanabileceği ürünler ile farklı alanlar açan tasarımcılar, metalden üretilen tepsilerde de silver ve gold gibi iki farklı renk seçeneği sunuyor.  Orient, Buka ve Bookworm ürünlerinin olduğu Stool serisi ise banyo, yatak odası, kapı girişi veya oturma alanlarında hem tabure hem de sehpa olarak kullanılabilirken aynı zamanda komodin olarak da değerlendirilebiliyor.

Sofra serisi ve Orient, Bookworm, Buka  (stool ) ürünlerinini gövdeleri tek parça sedir ağacının torna işlemine girmesiyle oluşuyor. Her iki serinin de ham maddesi olan sedir ağacı ürünlere bambaşka bir koku ve can katıyor. Toroslarda yetişen sedir ağacı aynı zamanda parfüm karışımlarının da ham maddesi. Dolayısıyla ortaya, gövde üzerindeki çatlakları, üst yüzeyindeki yaş halkaları ve kendine has kokusuyla kullanıcıyı büyüleyen iki yeni nesil seri çıkmış oluyor.

Ananas Woodworking Hakkında:

Ananas Woodworking, 2015 yılında endüstriyel tasarımcılar Çağdaş Cantürk ve Altuğ Toprak tarafından kurulmuş, mobilya sektörüne yeni bir pencereden bakmayı ilke edinen, tasarımda mükemmeliyetçi, üretimde hassas, malzemede seçici, tasarım ve üretim becerisi yüksek bir ahşap atölyesidir. Tecrübesi bünyesinde bulundurduğu yüksek eğitimli tasarımcıların, teknikerlerin ve teknik el becerisi yüksek marangozların katkılarıyla artmaya devam etmekte olan Ananas Woodworking, 2018 yılı itibariyle gelişen üretim parkuru ile birlikte yeni atölyesinde ivmesini arttırmayı hedeflemektedir.

Share Button

Yorumlar kapatıldı.