rh+artmagazine ULUSLARARASI YILIN GENÇ RESSAMI YARIŞMASI

Share Button

rh

rh+ artmagazine dergisi aralıksız 9 yıldır devam eden yılın genç ressamı yarışmasında bugüne kadar 100’ün üzerinde genç yeteneği Türkiye sanat ortamına kazandırdı. Onlar bugün geleceğin ustaları olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Eserleri seçkin koleksiyonlarda yer alıyor.

rh+ artmagazine dergisi bugüne kadar edindiği deneyim ve birikim sonucu bir adım daha ileri gidilerek 10. kez düzenlenen yarışmayı uluslararası alana taşıyor.

996189_10201280327511177_1616602084_n

YARIŞMA KOŞULLARI

 A –   KİMLER KATILABİLİR;

Geleceğin ustalarını keşfetmek ve ülkeler arası sanat ve sanatçı diyaloğuna katkıda bulunmak amacıyla rh+ artmagazine dergisi tarafından düzenlenen  uluslararası yılın genç ressamı  yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 40 yaşından gün almamış, en az iki karma sergiye katılmış veya bir kişisel sergi açmış olan T.C. ve diğer ülkeler yurttaşı  tüm ressamlar katılabilir.

B –   ÖDÜL, TANITIM  VE ETKİNLİK

1 –  Yılın Genç Ressamı Ödülü

5000 Euro

İkinci Seçilen Genç Ressam  Ödülü

3000 Euro

Üçüncü Seçilen  Genç Ressam Ödülü

2000 Euro

2 – Yılın Genç Ressamı seçilen yarışmacıya rh+ artmagazine dergisi organizasyonuyla katalog eşliğinde kişisel sergi düzenlenecektir.

3 – Ödül alan sanatçılara birer  plaket ve sertifika verilecektir.

4 – Ödül alan sanatçıların eserleri  rh+ artmagazine dergisine kapak olacaktır.  5-Ödül alan sanatçıların rh+ artmagazine dergisinde röportajı yayınlanacaktır.

6 – Ödül alan sanatçıların  dışındaki tüm sanatçıların  eserleri arasından jüri tarafından planet of Art Gallery’de sergilenmek üzere seçim yapılacaktır. Yapılacak sergi 15 Mayıs – 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında organize edilecektir.

7 – rh+ artmagazine dergisi tarafından yarışmaya katılan ve ödül dışı kalan tüm yarışmacılar arasından seçilecek 10 yarışmacı her ay bir kişi olmak üzere röportajlarıyla rh+ artmagazine dergisinin genç köşe bölümünde  yer alacaklar. Yurt dışında olan ve dergiye şahsen gelemeyen  ressamlar ile online röportaj yapılacaktır.

8 – Yarışmaya katılan tüm eserler için (ödül alan eserler hariç) sanat/mezat müzayedecilik organizasyonu tarafından 01 Haziran – 15 Haziran 2014 tarihleri arasında internet üzerinden online müzayede düzenlenecektir. Düzenlenecek müzayede için yarışmaya katılan tüm eserlerin yer aldığı bir katalog hazırlanacaktır. Katalogda yarışmaya katılan tüm yarışmacıların yarışmadaki eserleri ve özgeçmişleri yer alacaktır. Hazırlanan katalog müzayede süresince internet üzerinden online yayınlanacaktır.

9 – Müzayede de eserlere başlangıç fiyatı konmayacaktır.Bütün eserler alıcıya teklif olarak sunulacaktır. Müzayede bitiş gün ve saatinde (15 Haziran 2014 saat 12:00) en yüksek fiyatı bulan eserin satışı eser sahibinin onayı alındıktan sonra yapılacaktır. Eser sahibi tarafından onay verilmeyen eser satılmayacaktır. Onay e-posta yoluyla alınacaktır. Müzayede bitimini izleyen 3 gün içinde yanıt alınamayan eser alıcı bulmuşsa onaya gerek görülmeden satılacaktır.  Müzayedede satılan eserin ücreti  %20 müzayede  komisyonu düşüldükten sonra kalan miktar sanatçıya ödenecektir.

10 – Ödül alamayan ve müzayedede alıcı bulamayan  sanatçılardan arzu edenler eserlerini rh+artmagazine dergisi koleksiyonuna armağan edebilirler. rh+artmagazine dergisi koleksiyonuna armağan edilen eserlerin görselini sanatçıya teşekkür notuyla dergide yayınlar.

C –    BAŞVURU ŞEKLİ ;

1 – Yarışmaya katılacak ressamlar iki adet resim ile katılacaklardır.

2 – Yarışmaya gönderilecek yapıtların kısa kenarı 100 cm’den kısa, uzun kenarı 200 cm’den büyük olamaz.

3 – Yapıtlar tuval veya düz, kalıcı satıh üzerine yapılmış olmalıdır. Baskı ve fotoğraf kabul edilmez.

4 – Malzeme ve konu serbesttir.

5 – rh+ artmagazine dergisinde çalışanlar ve onların birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.

6 – Yarışmaya son katılım tarihi 30 Nisan 2014 dür.

7 – Yarışmaya iki adet eser ile katılınacaktır. Belirlenen ölçü dışı ve tek eser kabul edilmez.

8 – Yarışmaya teslim edilen eserlerin arkasına sanatçı adı ve soyadı yazılıp imzalanacak. Ayrıca eserin arkasına iki sözcükten oluşan rumuz yazılacaktır.

9 – Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacı aşağıda bilgileri verilen banka hesabına 50 Euro katılım payı gönderecektir.

D –   YAPIT KABULU VE DEĞERLENDİRME

1 – Yarışmaya katılan ressamlar yukarıda ölçüleri ve malzeme cinsi verilen iki adet eserinin orijinalini ve ayrıca diğer çalışmalarının görsellerini, daha önce katıldıkları sergilerin, bilgi ve belgelerini, özgeçmişini, adres, telefon, e-mail bilgilerini bir adet kendi fotoğrafının bulunduğu cd (cd’deki bilgilerin teknik nedenlerle dijital ortamda açılamamasına önlem olarak içeriğinin ayrıca bir dosya halinde print edilip gönderilmesi  önerilir) ile birlikte 30 Nisan 2014 tarihine kadar rh+ artmagazine dergisi merkezine elden veya kargo ile teslim edeceklerdir.Türkiye dışından gelecek olan  eserler şasiye konmadan rulo halinde ve  silindir ambalaj içinde gönderilecektir. Yurtiçi gönderileri için şasiye konmayan eser kabul edilemez.  Kargodaki gecikmede sorumluluk katılımcıyaaittir. Kargo ücreti göndericiye aittir. Yabancı uyruklu yarışmacılar kişiselbilgilerinde İngilizce dil kullanacaktır.

 

2 – Yarışmaya katılan eserler jüri tarafından değerlendirilerek 1.2.3. lük ödülüne layık görülen ilk üç sanatçı belirlenecektir. 1. lik ödülüne layık görülen sanatçı yılın genç ressamı ilan edilecektir.   Ödül alan sanatçıların  eserleri bütün haklarıyla rh+ artmagazine dergisi koleksiyonuna kalır.

E –    YARIŞMAYA KATILAN ESERLERİN İADESİ

1 –     Yarışmaya katılan eserlerden ödül alamayan ve müzayedede satılamayan eserler 30 gün içinde eser sahipleri tarafından alınmalıdır.İsteyen eser sahiplerine eserleri kargo masrafı kendilerine ait olmak üzeregönderilir.  30 gün içinde alınmayaneserlerden hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Ayrıca  30 gün içinde alınamayan eserler için günlük 2euro depo kirası alınır.

2 –     rh+ artmagazine dergisi yarışma süresince  zorunlu durumlarda yarışma koşullarında değişiklik yapma hakkına sahiptir. Ancak yarışma sonuçları açıklandıktan sonra  koşullarda her hangi bir değişiklik yapılamaz. (Tarih dışında)

3 –     rh+ artmagazine dergisi tarafından düzenlenen uluslararası yılın genç ressamı yarışmasına katılan bütün katılımcılar bu yarışma koşullarını kabul etmiş sayılır. Anlaşmazlık durumunda T.C. İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.

rh4

Share Button

Hakkında Ufuk Güneş

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Stajını ATV'de tamamladı.Posta Gazetesi'nde ( Trakya Eki)Muhabirlik yaptı.2011- 2012'de Kocaeli Üniversitesi Uygulama Radyosu Radyo Ki'de Güne Bakış Programı'nda Editör- Spiker olarak görev aldı.

Yorumlar kapatıldı.