Genç Yeni Farklı 6, Galeri Zilberman, (03 Temmuz – 01 Ağustos 2015)

Share Button

gen

GENÇ YENİ FARKLI 6

Galeri Zilberman, bu sene 6. edisyonu gerçekleşecek olan Genç Yeni Farklı sergisini sunmaktan mutluluk duyar. Sergi 4 Temmuz Cumartesi günü Mısır Apartmanı’nda Galeri Zilberman’da 1 Ağustos tarihine kadar görülebilir.

Galeri Zilberman, ana sergilerinin yanında yürüttüğü farklı projelerden birisi olarak Genç Yeni Farklı’yı açık çağrı yoluyla genç sanatçılara yönelik olarak düzenliyor. Başvuruların her yıl farklı ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildiği Genç Yeni Farklı’nın bu yılki seçimleri, Işın Önol başkanlığında, Aslı Çetinkaya, Johanna Reiner ve galeriyi temsilen Burçak Bingöl tarafından gerçekleştirildi.

Genç Yeni Farklı-VI’de Ahu Akkan, Berke Doğanoğlu, Sırma Doruk, Akın Güreş, Nisan Güven, Burak Kabadayı, Hasan Baran Kurtoğlu, Can Küçük, Ali Şentürk, Hasan Özgür Top çalışmaları yer alıyor.

Galeri Zilberman tarafından ülke genelinde duyurusu yapılan ve genç sanatçılara destek amaçlı gerçekleştirilen Genç Yeni Farklı, her sezonun son sergisi olarak düzenleniyor. Herhangi bir konu veya malzeme kısıtlamasının olmadığı seçki 35 yaş altındaki sanatçıların çalışmalarını kabul ediyor. Genç sanatçıları desteklenmesi amacıyla maddi bir teşvik desteğinin de yapıldığı sergi Genç Yeni Farklı-VI olarak 1 Ağustos tarihine kadar Mısır Apartmanı’ndaki Galeri Zilberman’da görülebilir.

Bilgi ve görseller için zeynep@galerizilberman.com ile temasa geçebilirsiniz.

Jüri Üyeleri: Işın Önol, Aslı Çetinkaya, Johanna Reiner, Burçak Bingöl

Sanatçılar:
Ahu Akkan
Berke Doğanoğlu
Sırma Doruk
Akın Güreş
Nisan Güven
Burak Kabadayı
Hasan Baran Kurtoğlu
Can Küçük
Ali Şentürk
Hasan Özgür Top

Share Button

Yorumlar kapatıldı.