M. Mazhar Alphan Şiir Ödülü (Başvuru Tarihleri: 01-30 Mart 2017)

Share Button

m-mazhar-alphan

Şiir tutkunlarına katkı koymak, şiirden ve insandan yana aranışları güncellemek ve şiirin önemini vurgulamak çerçevesinde M. Mazhar Alphan Şiir Ödülü düzenlenmiştir. Ödül, daha önce yayımlanmamış, ödül almamış, şiir kitabı bütünlüğü taşıyan bir dosyaya verilecektir.

Katılım Koşulları:

Şairler, kitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyaları ile ödüle katılabilirler.

Dosyadaki şiirlerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir. Yaş sınırı yoktur.

Ödüle katılacak dosya, en az 35 A4, en çok 55 A4 sayfası olacaktır. Bilgisayarda word belgesi olarak, 12 punto, 1,15 satır aralığı ile yazılacak ve sayfa numarası verilecektir.Yapıt, 6 nüsha olarak çoğaltılarak dosyalanacaktır. 6 nüsha haline getirilen yapıtta ve zarfın üzerinde yazarın kimliğine ilişkin rumuz dışında hiçbir yazı veya işaret bulunmayacaktır. Rumuzu olmayan dosyalar elenecektir.

Başka bir zarfa kısa yaşam öykülerini, kimlik bilgilerini, posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgiler eklenerek, zarfın üzerine rumuz yazılacaktır. 01-30 Mart 2017 tarihleri arasında “M. Mazhar Alphan, Girne Bulvarı, No: 149/2 Kat:4 Daire:8 Karşıyaka – İzmir” adresine iadeli taahhütlü posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim kabul edilmeyecek ve bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışma sonucu mayıs ayı içinde duyurulacaktır. 22 Mayıs 2017’de düzenlenecek törenle ödül, sahibine verilecektir. M. Mazhar Alphan tarafından verilecek ödül tutarı 1.000 TL’dır. Ödül tek kişiye verilecektir.

Ödülü kazanan şiir dosyası bir yıl içinde Nezih-Er Yayınları’nca yayımlanacaktır.

Yarışmaya gönderilen yapıtlar, iade edilmeyecek ve internet yoluyla yapılacak gönderiler kabul edilmeyecektir.

Seçici Kurul: Arife Kalender, Bilsen Başaran,Yusuf Alper, Hüseyin Peker, Hasan Efe

Düzenleyen: Kurşun Kalem Ed. Dergisi- M. Mazhar Alphan

İletişim: kursunkalem2009@gmail.com

Share Button

Hakkında Ufuk Güneş

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Stajını ATV'de tamamladı.Posta Gazetesi'nde ( Trakya Eki)Muhabirlik yaptı.2011- 2012'de Kocaeli Üniversitesi Uygulama Radyosu Radyo Ki'de Güne Bakış Programı'nda Editör- Spiker olarak görev aldı.

Yorumlar kapatıldı.