Altan Çelem, KAV Sanat Galerisi

Share Button

1620955_412393588906700_1797382207_n

KAV Sanat Galerisi’nde “ALTAN ÇELEM” SERGİSİ
05 Şubat – 01 Mart 2014

Kılınçarslan Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı (KAV), toplum yararına çalışmayı ilke edinirken derslerinde başarılı ancak ekonomik bakımdan güçsüz durumda olan öğrencileri destekleyerek topluma kazandırmak hedefindedir. Modern sanatın özgün sanatçı ve eserlerini sergileyen KAV Sanat Galerisi ise bu anlayışın bir parçası olarak, sergilerden elde edilen gelirle vakfa desteğini sürdürüyor.

KAV Sanat Galerisi, 05 Şubat–01 Mart 2014 tarihleri arasında sanatçı Altan Çelem’i ağırlıyor. Figüratif gelenekten gelen sanatçı oluşturduğu modern tema ve çizgilerle resimlerinde tezatlık oluştururken, konulara eklediği mizahi anlayış ile eklektik bir yapıya ulaşmayı hedefliyor.

Resimlerinde gündelik hayat kesitleri ile popüler kültür unsurlarını birlikte yorumlayan Altan Çelem, arabalar ve kent trafiği, deniz ve havuz sahneleri gibi dinlence ve tatil manzaralarına ilişkin sahnelerle kendine özgü bir dünya sunuyor. Sanatçı, doğrudan bir yansıtmacılıktan uzak, karmaşa ve uyumun iç içe geçtiği modern hayat manzaralarında, sıradanlığın derinliklerine işaret ediyor. Günlük hayatın nesnelerini, eşyaları, durum ve ilişkilerini, kente ve modern hayat algısına yönelik ironik bakışıyla yeniden kurguluyor.
Sanat tarihçi Kıymet Giray “Bir kent ressamıdır Çelem. İçinde yaşadığı iletişimsizliği ve yabancılaşmayı sorgulayan yapıtlar üreten ressam, kalabalık sokaklarda, arabaların akıp gittiği caddelerde yaşanan yalnızlıkların gerilimini ifadeci bir yorumla resimlemektedir. Bulunduğu sanılan mekânlar ve zamanların yanılsamalar olduğunu, arayışların benliklerde kemikleşen yabancılaşmaları, ilgisizlikleri ve bireyciliği yok etmek yerine daha da pekiştirdiğini duyumsarız Çelem’in yapıtlarında. Çelem özlenen zamanlar ve mekânların peşinde özgün anlatımlar yakalamaya yönelmektedir.” sözleriyle sanatçının eserlerine bakış açımızı genişletiyor.
Altan Çelem’in 50’ye yakın tuval üzerine yağlıboya çalışılmış eserinden oluşan sergisi 01 Mart 2014 tarihine kadar Pazar hariç her gün 10:30-18:30 saatleri arasında KAV Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

KAV SANAT GALERİSİ
Turan Güneş Bulvarı Konrad Adenauer Cad. No: 61 06550 Çankaya Ankara
Telefon: +90.312.491 22 32 Faks: +90.312.491 22 21
www.kavakfi.org.tr – kavsanatgalerisi@kavakfi.org.tr

Share Button

Yorumlar kapatıldı.